Снимка: Бойко Борисов, фейсбукДокато има пандемия, пенсионерите ще получават добавка от

...
Снимка: Бойко Борисов, фейсбукДокато има пандемия, пенсионерите ще получават добавка от
Коментари Харесай

Борисов: По 50 лв. за пенсионерите, докато има пандемия

Снимка: Бойко Борисов, фейсбук

Докато има пандемия, пенсионерите ще получават  добавка от 50 лв. месечно , по-късно ще има индексация.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред локални поданици в село Лесидрен, предава БНР.

" Докато има пандемия, ще бъде по този начин. Вчера приказвах с началника на синдиката. Мислим за вас, само че не може по едно и също време и да индексираме, и по 50 лв. от горната страна да даваме, тъй като за наслада вие сте доста, това са по 108 млн. на месец “, сподели той и добави: “Щом свърши пандемията, през вчерашния ден приказвах със синдикатите и обществената министърка, ще го създадем и това “, написа investor.bg.

Изплащането на добавката към пенсиите от 50 лв. е стъпка за поддръжка на пенсионерите, планувана в  новия пакет със социално-икономически ограничения  на държавното управление. 

Най-късно в първите дни на октомври ще бъде решено  по какъв начин ще бъдат увеличени пенсиите , заяви министърът на труда и обществената политика Деница Сачева във връзка желанието на държавното управление да обмисля разновидности за нарастване на приходите на хората в пенсия.

Очевидно държавното управление се насочва към разновидността с добавката, защото Сачева изясни, че различен вид е за преизчисляване на пенсиите с прихода от 2015 година, като освен това състояние ще могат да бъдат  преизчислени пенсиите на 1,1 млн. души .

По всички наподобява, че предлагането на синдикатите за преизчисляване на всички пенсии, като се промени надлежно и самостоятелният коефициент, напълно не се разисква.

Припомняме, че съгласно изчисленията на Министерството на труда и обществената политика нужните средства за преизчисляване на част от пенсиите са сред 1,2 млрд лева и 3,8 млрд лева, според от модела.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР